KLEI en BASISGEREEDSCHAP

Klei
Het is mijn ervaring dat je de klei eerst goed moet kneden want anders werkt het niet makkelijk
(zie verder: basistechnieken).
Fimo kun je met Creall-therm vermengen. Fimo-Classic is het stugst. Deze moet je of langdurig kneden of vermengen met Mixquick (ook van Fimo) om het kneedbaar te maken. Fimo-Soft is beter hanteerbaar.

Aan kleur is er zoveel keus, maar je kunt natuurlijk zelf nieuwe kleuren maken, naar eigen smaak.
Ik gebruik veel wit en geel voor het maken van o.a. pasteltinten.
Voor meer informatie over klei, klik hier.

foto van gereedschap, 82r
Basisgereedschap
Als werkvlak gebruik ik een glazen onderzetter van 40 x 30 cm. De werkstukjes zet ik op een gladde (wand)tegel die ik eerst bedekt heb met aluminiumfolie, zodat het werkstuk niet aan de tegel vastplakt. Het werkstuk gaat met tegel en al in de (huishoud)oven. Voor het modeleren van je werkstuk kun je je vingers gebruiken of een van de attributen zoals te zien op de foto. De spatels en de Clay Extrusion Gun zijn in iedere goede hobby-zaak te koop. Meer gereedschap

foto van bosfaun, 75r
 

Aluminiumfolie gebruik ik voor het opvullen van grotere werkstukken (zuiniger met klei; zie ook de werkstukken op de informatie-pagina) en als ondersteuning van een hoofd en wijduitstaande delen (bijvoorbeeld armen).
 

foto van color wheel, 80r
 

Color Wheel:
Deze is goed te gebruiken voor de, uiteindelijke, kleurbepaling.
 
 
 
 
 
 
 

foto van een mengtabel
 

Color Chart:
Een mengtabel (van Fimo) om de juiste mengverhoudingen na te kijken vind ik ook handig. Deze laatste vind je zo nu en dan, in de hobby-zaak, op een informatieblaadje van Fimo.
Terug / verder naar basistechnieken.
 
 
 
 
 
 


volgende
vorige
homepage
inhoudsopgave