INFORMATIE

Begin 2000 ben ik begonnen met het boetseren met Fimo- en Creall-therm. Ik startte met wat restantjes Creall-therm maar raakte al snel in de ban van deze kunststofklei.

In het begin waren mijn werkstukjes (ik heb ze Fimo-frutsels genoemd) nog niet zo precies, maar naar mate ik vorderde, werden ze steeds beter. Het leuke aan het werken met deze klei is dat ze in veel, verschillende kleuren te verkrijgen is; Fimo en Creall-therm zijn trouwens goed door elkaar te gebruiken, waardoor er nog meer kleuren te maken zijn!
Heel bijzonder zijn de latere Fimo kleisoorten met o.a. structuur (marmereffect; vroeger moest je diverse kleuren door elkaar draaien om dit effect te bereiken!), glans en glitters.

foto van jungle queen, 43rfoto van marsupilamikids, 50rfoto van tovenaar, 172r
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf het begin zijn fauna en flora mijn meest geliefde onderwerpen.
Het grootste deel van mijn “Fimo-frutsels” is dan ook gebaseerd op het doen en laten van (fantasie)dieren. Als decoratie gebruik ik vaak planten en bloemen.

Bij het vervaardigen van mijn creaties gebruik ik o.a. piepschuim(bollen), natuurlijke materialen en (afval)producten zoals blik, deksels en glas.
De grot waarin de Marsupilamikids verblijven is gemaakt met een piepschuimbol (zonder aluminiumfolie omdat de bol moet krimpen). Het kasteel van de tovenaar en het lichaam van de Jungle Queen zijn gemaakt met behulp van een stuk (afval)piepschuim bedekt met aluminiumfolie omdat deze niet te veel mag krimpen! (zie ook de foto's en uitleg op de pagina: Allerlei materialen).

Het is de eerste keer dat ik een website heb gemaakt. Heb je op- of aanmerkingen schroom niet ze aan mij door te geven.
Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.


volgende
vorige
homepage
inhoudsopgave